flexile-white-logo

Lufta er for alle – Sikre, trådløse nettverk, med mening.

av | mai 21, 2019

WiFI, trådløst nett, et kjært barn med mange bruksmuligheter. Det pulserende hjertet i samfunnet anno 2019. Det tekniske produktet du verken ser, hører eller kan ta på – men som bygger den fundamentale grunnsteinen i enhver moderne bedrift.

 

Like viktig som kaffe.

Når din bedrift tar imot gjester forteller ryggmargrefleksen deg at du skal tilby kaffe, et sted å sitte og kanskje til og med noe godt å knaske på. Kundene dine ser på dette som en selvfølge, selv om de kanskje takker nei til tilbudet. Trådløst nettverk, internettilgang der de er derimot, er noe de aldri vil takke nei til. Viktigheten av å ha et trådløst nettverk tilpasset din bedrifts behov og samtidig kunne tilby ventende gjester tilgang til internett via et nettverk som er adskilt fra deres arbeidsnettverk er viktigere enn noen gang! Enten du er et kjøpesenter, en nisjebedrift, frisør eller et helseforetak vil dine kunder forvente en rask, god og sikker internettilkobling, trådløst, som tatt ut av løse luften.

Sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet?

Svaret som henger sammen med de tre store S’ene man snakker om når det kommer til IT er viktigere enn noen gang tidligere når det er snakk om å gi kunder tilgang til internett via utstyr på din lokasjon. Kundene er kanskje noen du stoler 100% på? Verdens snilleste menneske uten annet enn et godt smil og gode holdninger. Ikke en vondt celle i hele kroppen. Dette betyr ikke at deres maskiner ikke kan ha vært utsatt for virus eller andre dataangrep utenfor ditt kontor. Du ønsker ikke at ditt nettverk, dine servere og maskiner skal støte på utfordringer med sikkerheten fordi du vil være snill og låne gjester internett.

Arbeid som flyr, magisk?

Ditt interne nettverk er din sikre sone. Her skal din bedrift fritt kunne transportere kundekritisk data, viktig informasjon og forretningskritiske hemmeligheter mellom de rette personer og enheter uten risiko for at uvedkommende snapper det opp, forandrer informasjonen eller på annen måte får tilgang til dine data. Du skal kunne sove godt om natten, vel vitende at alt som foregår innenfor bedriftens vegger skal bli og holde seg der, selv om de trådløse signalene fra ditt trådløse nettverk er tilgjengelig langt utenfor deres vegger.

Du har kanskje gått ut en tur i sommersolen, midt i arbeidstiden – kanskje skulle du nyte lønsjen under blå himmel og 22 deilige varmegrader? – for å se at din telefon fortsatt er tilkoblet det trådløse nettverket på kontoret. Deilig vil mange tenke – fri bruk av data i solen. Dette er et eksempel på at dine data flyter magisk rundt i verden, uten hensyn eller tanker på vegger og andre grenser. Signalene slår borti og reflekteres ukontrollerbart i alt i fra rør til ventilasjonsanlegg, armering i vegger, glass, vann, bøker … ja, det meste. Tilstandene blir kaotiske og resultatet er ofte at «ruteren i hjørnet» gir deg dårlig dekning innendørs, og god dekning på andre siden av veggen. Utsiden.

 

«Kompetanse, kompetanse, kompetanse!»

er svaret på de tre store S’ene tidligere nevnt. Den ansatte i bedriften som skal ha ansvaret for å sette opp, drifte og administrere et moderne trådløst nettverk må inneha solid kompetanse. Ikke alle bedrifter har, eller ønsker å ha, denne kompetansen. Resultatet er i mange tilfeller trådløse nettverk som er upålitelige, stedvis trege, usikre og ikke oppdatert med nyeste versjoner og standarder av programvare og fysisk maskinvare. Dette blir ikke bare et irritasjonsmoment for dine ansatte, men et sikkerhetsproblem straks mangelen på et gjestenettverk og dine kunder kobler seg på ditt interne nettverk fordi de ikke får muligheten til å jobbe mens de sitter på venterommet hos deg.

 

WiFi som en tjenesteSikkerhet

For deg som ikke er interessert i å oppdatere deg på den aller siste teknologien og drive stadig vedlikehold og oppgradering av det trådløse nettverket kan Attend sin Wifi som en tjeneste være et produkt som vil passe som hånd i hanske! Våre kompetente medarbeidere leverer trådløse nettverk som tar hensyn til kontorets oppbygning, de ansattes plassering og deres behov for hastighet, stabilitet og sikkerhet. Som en bonus kan dere tilby deres gjester et førsteklasses trådløst nettverk så de kan fortsette arbeidet sitt og effektivisere sin arbeidsdag.

På denne måten unngår du et dårlig planlagt trådløst nettverk, signalene når frem der de skal, sikrer dine data og sørger for at dine ansatte og kunder får tilgang til det som er nødvendig for dem, der det er nødvendig. Det hele uten kompromiss for verken bedriften, de ansatte eller kundene!

 

Neste steg

Ta kontakt med oss i Attend for en uforpliktende samtale om dine behov for trådløst nettverk og en presentasjon av våre produkter og hva Wifi som en tjeneste betyr for deg og din bedrift!